Oost-Brabant samen tegen mensenhandel

In binnen- en buitenland zijn verschillende criminele netwerken actief die zich aan het zicht van de overheid onttrekken en zich schuldig maken aan mensenhandel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seksuele en arbeidsuitbuiting. Het gevolg is dat personen worden uitgebuit en onder mensonterende omstandigheden moeten werken. Op 3 september 2019 organiseerde het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)prostitutie van Lumens, samen met Maatschappelijke Opvang Den Bosch en de gemeente Helmond een regiodag voor de regio Oost-Brabant over mensenhandel, met als doel de verschillende professionals die zich met het onderwerp mensenhandel bezighouden voor te lichten en met elkaar in contact te brengen. Gelijk Advocaten was hier ook aanwezig. In de ochtend waren er interessante lezingen en optredens van onder andere de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, Comensha, ervaringsdeskundigen en bestuurders uit de regio. Na de lezingen werd op het Stationsplein in Eindhoven de indrukwekkende tentoonstelling van de stichting  Open Minds ( www.openminds.nl) onthuld: het betreft een door Nederland reizende  tentoonstelling van billboards met dertig portretten van slachtoffers van mensenhandel. Het gaat om zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandel. In de middag waren er verschillende workshops, over onder andere arbeidsuitbuiting, voodoo en prostitutie en preventie van seksuele uitbuiting. Het was een geslaagde dag. Vragen over mensenhandel?

Neem contact op met Yvonne Verkouter via www.gelijkadvocaten.nl


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Gelijk Advocaten Den Bosch | Smalle Haven 151 | 5211 TK Den Bosch | T +31 (0)73 - 750 28 28 | info@gelijkadvocaten.nl

© 2020 Gelijk Advocaten Den Bosch | Alle rechten voorbehouden. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Gelijk Advocaten is een samenwerkingsverband tussen de Maatschap Gelijk Advocaten (KVK 17270572) en Toemen Advocaten B.V. (KVK 51541815).

Download hier de algemene voorwaarden van Gelijk Advocaten Den Bosch.

Webdesign: Studio ROB

  • Facebook Gelijk Advocaten
  • LinkedIn Gelijk Advocaten